2009-05-31 16:43:14• hírek • Szatmár.ro

Feljutott az élvonalba

A női kosárlabda csapat történelmi bronzérme után tegnap újabb sportörténelmi siker született, ugyanis a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda csapata feljutott a Nemzeti Ligába.

A bukaresti élvonalbeli osztályozó tornán a szatmári együttes előbb az utolsó másodpercekben szerzett góllal 28-27-re nyert az előzetesen legesélyesebbnek tartott és tavaly még az elitben szereplő Ploieşti-i Uztel ellen, majd nyolc góllal verte a Cariovai Universitatea együttesét, és végül vasárnap kora délután hétgólos vereséget szenvedett a Brassói SCN Rom Cri csapatától.

A zárónapi vereség ellenére a Palkó János és Nicolae Istrate által irányított szatmári gárda az élen zárta az osztályozó tornát, mellette még a brassóiak kerültek fel az élvonalba. A harmadik a Craiova, a negyedik pedig az Uztel lett.

Osztályozó torna, 1. nap: Szatmárnémeti VSK-Ploieşti-i Uztel 28-27 (10-15). A szatmári gólszerzők: Birtalan 9, Nagy 7, Surducan 6, Oláh J. 3, Savlovschi 1, Varga 1, Szepesi 1. Cserék: Oláh B. Ferenţ, Sas, Mateş, Ardelean, Tomori, Kopcsák, Teremi, Cioroiu, Costea.

2. nap: Szatmárnémeti VSK-Craiovai Universitatea 40-32 (14-10). A szatmári gólszerzők: Savlovschi 9, Birtalan 8, Nagy 8, Surducan 5, Oláh J. 3, Oláh B. 2, Varga 2, Mateş 1, Ardelean 1. Játszott még: Teremi, Cioroiu (kapusok), Kopcsák, Szepesi, Tomori.

3. nap: Szatmárnémeti VSK-Brassói SCM Rom Cri 22-29 (14-16). A szatmári gólszerzők: Birtalan 5, Surducan 4, Nagy 4, Savlovschi 3, Oláh J. 2, Varga 2, Szepesi 2.


A Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda csapata feljutott a Nemzeti Ligába
A Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda csapata feljutott a Nemzeti Ligába


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: